donderdag 1 juli 2010

Festivalproof

In een naburig dorp is zonet dit festivalleke van start gegaan. Sinds 1995 de start van mijn zomergevoel. Ik heb mij vandaag dus voorbereid op 4 dagen festival:
 • De nodige fruitjes gekocht, want met zo'n weer is dat lekker fris en ik ben niet zo'n fan van festivaleten.
 • Wat brik voorzien, want ik drink geen pintjes, water is zo saai , te veel cola op een hete dag, daar wordt ik niet goed van en met dit weer moet je zeker genoeg drinken.
 • Het festivaltapijt (jawel een echt tapijt, zoals je onder een salontafel kan leggen, maar dan superzacht en soepel, wegens al jaren oud, 100 keer gewassen en super veel gebruikt) onder uit de kast gevist. Dat is veel leuker om op te zitten dan een plastiek die gaat kleven met dit weer.
 • Mijn festivalhoedje opgesmukt, want een hoedje en zonnecrème mogen niet ontbreken op de wei.
Mijn hoedje is een eenvoudig wit exemplaar dat in het verleden versierd werd door een vlinderbroche, maar nu wou ik iets anders. Ik nam dus dit


en dit


En maakte dit


De afwerking had nog iets beter gekund. Ik heb wat zitten sukkelen op het naaien van dat lint als dat van de bovenkant naar de onderkant van de boord verhuist. Je kan dat niet mooi doorstikken, 't is te zeggen, ik kon dat niet en ik had ook niet de tijd om er hard over na te denken. Als iemand weet hoe je dat vlotjes kan doorstikken, laat het mij dan weten. Ik heb nu gewoon dat lint goed vastgezet langs de bovenkant, de boel onder de naald uitgehaald, omgedraaid en terug verder gedaan aan de onderkant. In ieder geval, ik ben er blij mee en ik weet nu al dat ik geen zonneslag zal oplopen.

5 opmerkingen:

 1. Amaai, gij gaat wel in stijl naar dat festivalleke. 't Is te hopen dat de brandweer er de kraan nog eens flink openzet. Zo was dat "in mijnen tijd" toch (toen er zelfs nog sprake was van een broederfestival in Torhout, eeeeeeeeeuwen geleden dus).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh leuk gemaakt ,en amuseer u maar goed daar op de wei
  Waarschijnlijk passeer je bij me thuis ,ik zou zeggen spring eens binnen

  Grts Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @eloleo: nog geen water gezien, nochtans was het gisteren al bakken
  @Khapa/Elske: als je in de buurt van de festivalweide woont, dan is de kans zeer groot dat ik te voet of met de fiets gepasseerd ben of zal passeren. Ik zal goed uitkijken de komende 3 dagen of ik je niet zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt mijn give-away gewonnen, kom even kijken op mijn blog ;)

  BeantwoordenVerwijderen