woensdag 23 juni 2010

Recht uit de tuin

Of toch niet...

Een tijdje geleden had ik al aangekondigd dat ik eens iets anders gehaakt had. De foto was al een tijdje gemaakt, maar raakte maar niet hier gepost. Een halve dag vakantie, geeft mij net dat tikkeltje nodige tijd!

Dit boek zorgde weer voor de inspiratie en het patroon. Radijsje zijn toch zo lekker!


Het kleine radijsje (diameter 1,5 cm) is gehaakt met borduurgaren, maar wegens borduurgaren opgebruikt aan 1 mini-radijsje ben ik in 't Wolwinkeltje op zoek gegaan naar passende kleurtjes katoen om een net iets groter exemplaar te maken.

11 opmerkingen:

 1. Grappig wat ge niet allemaal kunt haken zeg... ik ken voorlopig enkel de granny's en de golvende lappen. 3D-haken zal voor een volgend leven (lees: waarschijnlijk binnen een maand ofzo) zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ze zijn prachtig! Ik zou bijna haakles komen vragen, een groenten-en-fruitmobiel boven een wieg is eens iets anders dan olifantjes of schaapjes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt te schattig zeg!! Leuk voor sleutelhangertjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooi! Ik kocht op de beparkte oplage een radijsjesbroche en vroeg me al af of er een patroon van te vinden was ... bedankt voor de info dus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. nog steeds heel mooi ... ben het boek gaan kopen, ook heel mooi, ... maar ik snap het niet ... ik raak niet echt op weg om een radijsje te haken ... heb je eventueel nog een woordje uitleg of tips of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @an: wegens vakantie nu pas je reactie gezien. Die radijsjes maak ik ook niet helemaal volgens het patroon denk ik. Ik had het moeilijk met de uitleg over GK of de 'goeie kant', m.a.w. ik geraakte niet vertrokken, maar sinds ik die uitleg helemaal negeer en gewoon de opgegeven losse ketting haak en dan een rondje maak om te starten en gewoon verder in het rond blijf haken, komt alles in orde. Als eventueel het staartje toch langs de binnenzijde van je radijs zit (heb ik al voorgehad), haal je dat gewoon met je haaknaald door het kleine gaatje in het midden en je radijs krijgt dan terug vorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Cute!!!! Haha, ik heb hiet thuis ook een aantal lekker zomerse gehakte radijzen liggen. Leuk, al die verschillende kleurtjes die je hebt gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. bedankt voor de uitleg, ik ga straks eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ha! die wil ik ook proberen, wat zijn ze goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen