zondag 20 juni 2010

De buit van dit weekend

Kringwinkels en rommelmarkten, ik heb er een ongelooflijk zwak voor. Je moet er wat tijd aan spenderen, je vindt vaak iets dat je kan gebruiken, maar evengoed ga je regelmatig met lege handen naar huis. Maar soms zijn er van die weekends dat het echt niet op kan en dit was er zo eentje...

Bij gebrek aan tijd nog geen eigen foto's dus voorlopig enkele vervang-exemplaren.

Zaterdagmiddag ging ik ter ontspanning tussen het afplakken van mijn slaapkamer en het aanbrengen van een eerste lag verf even naar de kringwinkel in de buurt en daar stond, tussen de plastiek pottekes, deze stier naar mij te knipogen...


...Mister Meumeu van Alessi, de groene variant.

Een grappig keukengadget kan mij altijd bekoren. Als deze stoere parmezaan-rasp dan nog eens slechts 1 euro geprijsd staat, dan kan ik dat absoluut niet laten staan. Als ik in de kringwinkel zou werken, zou ik het prijzenbeleid lichtjes anders toegepast hebben bij dit voorwerp, maar gelukkig voor mij heeft iemand anders de prijs bepaald en kon ik blij als een klein kind met mijn geweldige vondst naar huis.

Aangezien ik vandaag mijn slaapkamer van een tweede laag verf ging voorzien en mijn zus, net zoals gisteren, ging assisteren, hadden we afgesproken om eerst in de voormiddag wat te gaan snuisteren op de rommelmarkt in een naburige gemeente, zodat we nadien ons volledig op het verven konden storten. En ook daar was de kringwinkel mij ongelooflijk goed gezind.

Mijn collega stoeft al het hele aspergeseizoen van haar geweldige aspergeschiller en raadt iedereen dan ook aan om dat keukengadget aan te schaffen. Asperges schillen zou nog nooit zo eenvoudig geweest zijn. Ik was dus aan 't overwegen om eens naar een kookwinkel te stappen om zo'n aspergeding te gaan bekijken en eventueel te halen. Maar omdat het seizoen bijna ten einde loopt, was ik dat aan 't uitstellen tot volgend jaar. Gelukkig maar, want vandaag heb ik een spiksplinternieuw exemplaar van dé aspergeschiller gespot in de kringwinkel. De doos was amper opengedaan en de meisjes zijn nog vlijmscherp (mijn zus kan dat beamen). De promotalk van Riet schoot mij onmiddellijk te binnen. Dit moest ik dus meenemen.

Nu ja, zo'n nieuw keukengadget in de kringwinkel kan er natuurlijk ook op wijzen dat het ding absoluut niet werkt, waardoor de vorige eigenaar het na één uitprobeerbeurt onmiddellijk naar de kringwinkel verbannen heeft. Maar ik heb vertrouwen in Riet, dus ik geloof er sterk in dat dit futuristisch ding echt goed werk zal leveren. Morgen zal het uitgetest worden!

3 opmerkingen:

 1. Dat issem! Dat issem!
  Goed gevonden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet eruit als een middeleeuws marteltuig, maar als het effectief asperges kan schillen op zo'n manier dat er geen harde stukskes meer aanhangen, dan is het inderdaad verrekt goed gerief om in huis te hebben!
  Mmmm... asperges...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ... spijtig dat het aspergeseizoen sinds vandaag officieel voorbij is... ;-)
  werkt'm ook voor wortels?

  BeantwoordenVerwijderen