woensdag 27 oktober 2010

Met een muziekske

Met een muziekske worden heel wat dingen een stuk aangenamer. Denk maar aan sporten met een muziekske, kuisen met een (luid) muziekske, verbouwen met een muziekse, lange autoritten met vele goeie muziekskes... Maar dit muziekske heeft toch wel wat kopzorgen veroorzaakt.

In juni toonde ik mijn gehaakte radijsjes. Waarop deze dame reageerde met volgende woorden: "Oh, ze zijn prachtig! Ik zou bijna haakles komen vragen, een groenten-en-fruitmobiel boven een wieg is eens iets anders dan olifantjes of schaapjes. :-) "

Wetende dat de dame in kwestie op dat moment zwanger was en ik de baby graag een zelfgemaakt kadootje wou presenteren, knoopte ik die woorden goed in mijn oren.

Dit keer zou ik mijn kado goed op voorhand maken (ik durf nogal van 't laatste moment te zijn) en ging dus aan het begin van de zomer op zoek naar geschikte patronen voor groenten en fruit. Met de patroontjes op zak verzamelde ik de nodige kleuren katoen en toen werd de zomer te druk en was er amper tijd om te haken. Dus vertrok ik einde augustus op vakantie met een grote tas gevuld met haakkatoen en patroontjes. Ik keerde terug met radijzen, een appel, een banaan en erwten. Een vruchtbare vakantie! Maar de mobiel was duidelijknog niet klaar toen deze kleine meid 2 dagen erna geboren werd. Gelukkig kreeg ik wat uitstel om het kado af te geven, meerbepaald tot vandaag, want vanmiddag gingen we met de collega's op babybezoek en dat was dus een officieel kadomoment. Die volle 1,5 maand extra had ik nog nodig om deze groenten en fruit om te toveren in een mobiel.

groenten_fruit_mobiel

Maar na de geboorte ontstonden ook de kopzorgen. De geboortelijst van Zanne vermeldde namelijk een mobiel (joepie, laten we die onmiddellijk claimen, zodat niemand anders met mijn idee kon gaan lopen), maar in de kleine lettertjes stond te lezen: 'liefst met een muziekske'. En daar had ik nu eens geen rekening mee gehouden. Een mobiel met een muziekske... 't zou het leven van een baby een stuk aangenamer kunnen maken, maar hoe moest ik dat geregeld krijgen?

De mama zelf heeft ooit een muziekspeeltje gemaakt waarvoor ze een ander beest opereerde. Zo'n muziekmechanisme uit een knuffelbeer krijg je echter niet verwerkt in mini-groenten en fruit. Geen goeie oplossing dus. Dan op zoek naar een echte mobiel. Maar als je die nodig hebt, zijn die uiteraard niet voorradig in de kringwinkel (de geboortelijst vermeldde dat je dingen zelf mocht maken of tweedehands mocht voorzien) en om een spiksplinternieuwe mobiel te verknippen om mijn haaksels aan te hangen, dat vond ik zonde. Die winkel-mobielen hebben trouwens vaak maar 4 armen en ik had 6 verschillende groenten en fruit. Niet geschikt dus.

Gelukkig bezit ik de eigenschap dat ik moeilijk dingen kan weggooien. Die dingen komen ongetwijfeld ooit nog van pas. Vaak is dat geen goeie oplossing, maar voor dit probleem dus wel, want ergens in een kast vond ik dit nog.

muziekdoosje

Een ouderwets opwindbaar muziekorgeltje, dat nog behoorlijk mobiel-achtige muziek produceert en behoorlijk lang speelt in 1 opwindbeurt.

Vandaag kon ik dus een mobiel mét een muziekske overhandigen. De foto's van het geheel zijn verre van ideaal, maar ik had nergens een geschikte achtergrond en het daglicht werkte gisterenavond omstreeks 19.30 uur ook niet zo goed meer mee.

mobiel_down

mobiel_up


Patronen vond ik :
 • voor de druiventros, de radijzen en de erwten weerom in dit boek
 • voor de banaan op deze blog
 • voor de appel op deze site
 • voor de wortels in mijn eigen duim

13 opmerkingen:

 1. Amai! Schoon! Als Zanne nu geen groenten en fruit gaat lusten, zal 't niet aan u gelegen hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had geen idee dat ik zo'n letterlijke tip gaf. :-)
  Maar tis werkelijk super, als Zanne geen mobiel meer nodig heeft hang ik hem boven ons bed. Wim is een slechte fruit/groente-eter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh en haha, heel plezant! Ik ben fan van de radijzen... ik dacht vroeger dus echt dat die in troskes in de grond groeiden ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die banaan is geweldig (en al de rest ook natuurlijk)
  Haken en breien ik blijf daar een eeuwige bewondering voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kei leuk, dat noem ik nu een origineel kado.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig!
  Ik vind die banaan werkelijk schitterend, maar de rest uiteraard ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een origineel cadeau! Je zou er bijna kinderen voor maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. amaai, prachtig gewoon!!
  (Ik heb mijn radijsjespogingen weer even opgegeven ... Ik heb dat boek ook maar snap er dus werkelijk niks, 0,0 van.)

  BeantwoordenVerwijderen