dinsdag 20 april 2010

mijn broedsels

of hoe moet ik mijn weliswaar niet uitgebroede, maar wel gehaakte kippen noemen. Haaksels misschien?

Ineens een heel overzicht posten ga ik niet doen. Enerzijds omdat ik niet tevreden ben over de schikking van mijn foto's en ik dus eerst nog wat html-toestanden onder de knie moet krijgen. Grote hoeveelheden fotomateriaal moeten dus wachten op verwerking. Anderzijds kom ik door gebrek aan tijd (verbouwingen nemen al geruime tijd quasi mijn volledige vrije tijd in) niet veel verder dan nieuwe borelingskes van een kip voorzien. Als ik alles ineens post, dan ga ik jullie snel weer kwijt geraken, wegens geen nieuws. Merci trouwens om al zo snel en met zo veel te reageren!

Hier komt dus de eerste lading.

Georgette en Yvette kennen jullie al. Alleen een beetje extra fotomateriaal.


Links: Georgette
Rechts: Yvette


De volgende aanwinst werd Yvonne. De zoektocht naar namen werd nog door diverse dingen geïnspireerd...Ik geef het toe, namen zoeken was in het begin niet evident en ik vind dat elke kip een naam moet krijgen en gefotografeerd moet worden vooraleer ze het nest verlaat. Dus moet ik die opdracht wel tot een goed einde brengen. maar wat is er geschikt als kippennaam. Geen makkelijke vraag.

Na Georgette, Yvette, Yvonne volgde Bertha.
En toen Wilma (zie je al een patroon opduiken?)En toen vond ik het tijd om wat 'regeltjes' te bepalen. Voor de kippen bleef ik steeds hetzelfde haakpatroon gebruiken, maar ik probeerde al wel met mijn beperkte voorraad katoen om te variëren in kleur. In de toekomst zou elke kip aan volgende criteria moeten voldoen:
 • het lijfje en het hoofd in multicolor, dus een draad die van kleur verandert of die meerdere kleuren bevat
 • de randjes, de bek en het kammetje uiteraard in een bijpassend kleurtje
 • slechts 1 unieke kleurencombinatie
 • de naam moet eindigen op -ette of -a
Natuurlijk heb ik al gezondigd tegen deze principes, regels zijn er nu eenmaal om af en toe te overtreden ;-)
Maar door het verzamelen van heel wat extra bolletjes katoen, lukt het de laatste tijd wel om telkens een andere kleurencombinatie af te leveren. Dat zal je nog merken.

Odette was dus de eerste kip volgens de Pernel-principes.Zoals je merkt nog steeds een variant op de reeds gebruikte kleurcombinatie. Maar wel degelijk een variant en de laatste in deze reeks. En toen was ik deze kleurcombinatie beu en was mijn starterspakketje katoen ook bijna op, dus tijd om de wolwinkels, de markt en de kringwinkels af te schuimen op zoek naar geschikte katoentjes. Het resultaat hiervan post ik een volgende keer.

Wie suggesties heeft voor -ette en -a kippennamen mag die trouwens altijd posten. -ette namen zijn moeilijke heb ik ondertussen al gemerkt.

7 opmerkingen:

 1. Wij hebben hier thuis een voorleesboek voor onze jongens: Lola de kip, dus je kan al raden wat mijn suggestie zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn kippen noemen Bertha, Marie en Julia! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mijn neef had een kip, en die heette Sara, samen waren ze beroemd, want hij kon zijn kip hypnotiseren! Da's dan misschien een kip met draaioogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een heel rijtje, volgens mij kan je ermee nog even voort...
  Anette, Antoinette, Arlette, Arnette, Babette, Bernadette, Bette, Blancette, Clairette, Claudette, Colinette, Cosette, Dadette, Eliette,
  Elisette, Fayette, Fleurette, Florette, Francette, Georgette maar die had je al), Guillaumette, Hariette, Henriette, Huguette,
  Jacquette, Janette, Jeanette, Jeannette, Josette,
  Juliette (mijn persoonlijke favoriet), Laurette,
  Linette, Lisette, Lizette (ook niet mis), Lucette, Mariette, Mette, Nanette, Nette, Nicolette, Ninette, Odette, Paulette, Pierrette (de derde naam van mijn schoonzus), Rosette, Suzette, Sylvette, Violette, Vivette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Merci voor de suggesties!
  @Kir & vermiljoen: toegevoegd aan het namenlijstje. Ik heb geen kindjes, maar ik kan me perfect voorstellen hoe het namen zoeken verloopt :-)
  @Celestine: Bertha zit al in het kippenhok en Julia is onderweg
  @boomie: wat een inspiratie! Juliette is ook één van mijn favoriete namen. Dat is trouwens een rode met groene kip geworden. Ik moet de tweede groep kippen nog voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ben ik benieuwd naar nog meer kippen! :) Ze zijn echt leuk!
  namen met -a (-ette zijn er al genoeg denkik): rosa, dora, maria, margaretha, irna, zulma, agneta, alleta, anna, bea, gloria, gerda, thea, lea, tia, lydia, lydiana, helena, elvira,...

  BeantwoordenVerwijderen